11 °C
tiszta égbolt
2024. április 27., szombat
Mariann, Zita

Csokoládé mousse

2021. augusztus 27.
62.5011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető csokoládé krém, amit önmagában is lehet fogyasztani, de tortákba, süteményekbe is lehet rakni. A csokoládé mousse az egyik legkönnyebb krém.


Hozzávalók:
100 g étcsokoládé
2 tojás
2 teáskanál cukor
3 dl tejszín
1 csipet só

Elkészítés:
A csokit daraboljuk össze és mikróban 2x30 másodperc alatt olvasszuk meg. A tojásokat válasszuk szét és a sárgájához keverjük hozzá a cukrot és vízgőz felett habbá verjük. A tojásfehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk, a tejszínt szintén habbá verjük.

Az olvasztott csokiba beleforgatjuk a tojássárgás krémet, majd a két felvert habot is belekeverjük óvatosan, hogy ne törjön össze a hab és légies maradjon a krém. Poharakba töltjük és a hűtőbe tesszük néhány órára.
1 hozzászólás

Tekla

2 éve, 10 hónapja és 21 napja

Ez jól hangzik.

válasz erre