21 °Cenyhe eső
2022. augusztus 08., hétfő • László

Céklás gazpacho

Mariann , 2022. június 28.
Mai receptünk egy hideg gazpacho leves, amit a cékla tesz igazán finommá és színessé. Nagyon könnyű elkészíteni, a nagy melegben kifejezetten jól fog esni az embernek ez a hideg leves.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 db cékla
 1 db kígyóuborka
 fél fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 fél csokor friss kapor
 5 dl zöldség alaplé
 2 evőkanál tejföl
 só, bors

Elkészítés:
A céklákat tegyük fóliába, majd előmelegített sütőben 200 fokon süssük 20-25 percig. Ezután lehúzzuk a cékla héját és hagyjuk hűlni. Kissé összevágjuk a céklát és egy turmixgépbe rakjuk. Hozzáadjuk az összevágott zöldségeket, fűszerezzük és összeturmixoljuk az egészet.

Ha szeretnénk, akkor a zöldségekből egy keveset félre rakunk, hogy a levest tudjuk díszíteni. Behűtjük jól a levest és lehet is tálalni.
 
nincs még hozzászólás