13 °C
enyhe eső
2025. május 17., szombat
Paszkál

Baszk sajttorta

2022. augusztus 07.
74.0911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a spanyolok egyik kedvenc édessége, amit égetett sajttortának is szoktak nevezni. Nagyon könnyű elkészíteni, csupán a sütési idő egy kicsit hosszabb.


Hozzávalók:
800 g krémsajt
220 g cukor
2 evőkanál liszt
200 g tejföl
2 csomag vaníliás cukor
4 darab tojás
1 evőkanál vanília kivonat
vaj a formához

Elkészítés:
Egy tortaformát kenjünk ki vajjal és két rétegben tegyünk bele sütőpapírt. A krémsajthoz adjuk hozzá a kétféle cukrot és keverjük el. Akkor lesz jó, ha már nem érezzük a cukorszemeket. Ezután a többi hozzávalót is belekeverjük a krémbe, majd az egészet a sütőformába öntjük.

220 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, ha túlságosan remeg még a közepe, akkor további 5 percig még süssük. Ne ijedjünk meg, ha a teteje fekete színű lesz.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

3 éve, 5 napja

Wow de ennék most ilyet.

válasz erre

baboka

3 éve, 5 napja

Ezt már régóta meg szeretném kóstolni.

válasz erre