15 °Ctiszta égbolt
2022. október 06., csütörtök • Brúnó, Renáta

Almás karalábésaláta

Mariann , 2022. június 17.
Mai receptünk egy frissítő nyári saláta, melynek nagyszerű íze van. Az alma és a karalábé nagyon jól illik egymáshoz, igazán frissítő, roppanós saláta, amit sültekhez érdemes fogyasztani.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 db alma
 1 db karalábé
 fél hagyma
 1/4 csésze pirított mogyoró
 1/4 csésze petrezselyem
 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
 1 evőkanál almaecet
 2 teáskanál méz
 1 teáskanál mustár
 1/2 teáskanál só

Elkészítés:
A karalábét és az almát vágjuk össze kis gyufaszár méretű csíkokra, majd keverjük össze. A hagymát szintén vágjuk vékonyan fel és adjuk az almához. Egy tálban elkeverjük a fűszereket, az olajat, az ecetet, a mustár és a mézet. Sózzuk az öntetet és ráöntjük a salátára.

Alaposan összekeverjük, majd megszórjuk az összetört mogyoróval és az apróra vágott petrezselyemmel.
 
nincs még hozzászólás