18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Garnélás-pestós tészta

2015. július 03.
3.5391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma a hétvégére való tekintettel egy könnyed tésztaétel receptjét mutatjuk meg, melyet nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk. Van benne egy kis pikantéria is, így egy különleges nyári romantikus vacsorára jó választás lehet.


Hozzávalók:
300 g tészta
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
200 g garnélarák
150 g koktélparadicsom
80 g pesto

Elkészítés:
A tésztát szokásos módon, sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le. Közben elkészítjük a pestós szószt. A fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. Pár perc után hozzáadjuk a garnélákat és 5 percig együtt pirítjuk.

A paradicsomokat félbevágjuk és hozzáadjuk a garnélákhoz. Kevergetve pirítjuk mindet. Végül belekeverjük a pestót és a tésztát is. A tészta főzővizéből egy keveset adjunk a pestóhoz, hogy könnyedén lehessen összekeverni az egészet. Sajttal megszórva tálaljuk.
4 hozzászólás

eperjam

9 éve, 7 hónapja és 27 napja

Nagyon gusztusos egy étel.

válasz erre

blondi

9 éve, 7 hónapja és 27 napja

Ez valóban egyszerű, hamar megvan.

válasz erre

csillucs

9 éve, 7 hónapja és 27 napja

Nyami imádom! mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 7 hónapja és 27 napja

Guszta egy étel. Bár ilyenkor a lángos a legjobb.

válasz erre