14 °C
borús égbolt
2025. május 17., szombat
Paszkál

Garnélás-pestós tészta

2015. július 03.
3.7781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma a hétvégére való tekintettel egy könnyed tésztaétel receptjét mutatjuk meg, melyet nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk. Van benne egy kis pikantéria is, így egy különleges nyári romantikus vacsorára jó választás lehet.


Hozzávalók:
300 g tészta
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
200 g garnélarák
150 g koktélparadicsom
80 g pesto

Elkészítés:
A tésztát szokásos módon, sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le. Közben elkészítjük a pestós szószt. A fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. Pár perc után hozzáadjuk a garnélákat és 5 percig együtt pirítjuk.

A paradicsomokat félbevágjuk és hozzáadjuk a garnélákhoz. Kevergetve pirítjuk mindet. Végül belekeverjük a pestót és a tésztát is. A tészta főzővizéből egy keveset adjunk a pestóhoz, hogy könnyedén lehessen összekeverni az egészet. Sajttal megszórva tálaljuk.
4 hozzászólás

eperjam

10 éve, 8 hónapja és 21 napja

Nagyon gusztusos egy étel.

válasz erre

blondi

10 éve, 8 hónapja és 21 napja

Ez valóban egyszerű, hamar megvan.

válasz erre

csillucs

10 éve, 8 hónapja és 21 napja

Nyami imádom! mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 8 hónapja és 21 napja

Guszta egy étel. Bár ilyenkor a lángos a legjobb.

válasz erre