20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

Garnélás pad thai

2023. április 30.
76.8991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom, ízletes ázsiai tésztaétel, ami nem nehéz elkészíteni, de kell hozzá néhány különlegesebb hozzávaló. Ezeket már nagyobb boltokban is be lehet szerezni, de hazánkban több szakbolt is található.


Hozzávalók:
250 g rizstészta
olaj
300 g garnélarák
1 db vöröshagyma
só, bors
2 db tojás
kis marék földimogyoró
3 db újhagyma
6 evőkanál szójaszósz
6 evőkanál rizsecet
6 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál Cayenne-bors
kis darab gyömbér

Elkészítés:
A rizstésztát a leírásnak megfelelően elkészítjük, közben összedobjuk a szószt. Ehhez a szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat, a cukrot, a borsot és a lereszelt gyömbért összekeverjük. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, erre dobjuk a megtisztított rákot, valamint az apróra vágott hagymát. Megszórjuk sóval és borssal. Ha a rák kezd rózsaszín lenni, akkor vegyük ki.

Ezután beledobjuk a rizstésztát, majd ráöntjük a szószt és alaposan összekeverjük. A tésztát húzzuk félre és a két tojást felverve öntsük a wokba és néhány mozdulattal süssük meg. Ezután rádobjuk az összevágott mogyorót és az újhagymát is. Összeforgatjuk, végül a rákot is visszatesszük. Tálalás előtt valamilyen csírával érdemes megszórni.
1 hozzászólás

Móni

1 éve, 1 hónapja és 24 napja

Mogyoró?! Komolyan kell bele?

válasz erre