Hozzávalók:
250 g rizstészta
olaj
300 g garnélarák
1 db vöröshagyma
só, bors
2 db tojás
kis marék földimogyoró
3 db újhagyma
6 evőkanál szójaszósz
6 evőkanál rizsecet
6 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál Cayenne-bors
kis darab gyömbér
Elkészítés:
A rizstésztát a leírásnak megfelelően elkészítjük, közben összedobjuk a szószt. Ehhez a szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat, a cukrot, a borsot és a lereszelt gyömbért összekeverjük. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, erre dobjuk a megtisztított rákot, valamint az apróra vágott hagymát. Megszórjuk sóval és borssal. Ha a rák kezd rózsaszín lenni, akkor vegyük ki.
Ezután beledobjuk a rizstésztát, majd ráöntjük a szószt és alaposan összekeverjük. A tésztát húzzuk félre és a két tojást felverve öntsük a wokba és néhány mozdulattal süssük meg. Ezután rádobjuk az összevágott mogyorót és az újhagymát is. Összeforgatjuk, végül a rákot is visszatesszük. Tálalás előtt valamilyen csírával érdemes megszórni.