20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

Garnélarákos kuszkusz saláta

2022. május 30.
58.5141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper frissítő, nyárias saláta, mely tökéletes választás ebédre. Nagyon könnyen és gyorsan el lehet készíteni, nincs szükség túl sok hozzávalóra.


Hozzávalók:
150 g tisztított garnéla
1 csésze kuszkusz
300 ml víz
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 db paradicsom
fél fej lila hagyma
2 evőkanál metélőhagyma
1 evőkanál tárkony

Elkészítés:
A garnélákat szórjuk meg kevés sóval és a tárkonnyal, majd locsoljuk meg kevés olajjal és tegyük egy serpenyőbe. Közepes hőfokon süssük meg a garnélákat. Közben a kuszkuszt is készítsük el. Egy edényben keverjük el a sót, az olajat és a vizet, majd forraljuk fel. Szórjuk bele a kuszkuszt és vegyük le a tűzről, takarjuk le és hagyjuk állni.

A hagymát és a paradicsomot vágjuk össze ízlés szerint. Ezt hozzákeverjük a kuszkuszhoz a metélőhagymával együtt. Összekeverjük és ízlés szerint ha még kell, megszórjuk sóval és borssal. Végül ráhelyezzük a megsült garnélákat és lehet is tálalni.
1 hozzászólás

regeena

2 éve, 1 hónapja és 22 napja

Nyami garnéla röhögő smiley

válasz erre