34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Fűszervajas tőkehal

2019. február 05.
12.5991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom, ízletes halétel, melyet könnyedén elkészíthetünk. Tőkehal helyett természetesen más tengeri halat is választhatunk, például tilápiát vagy lazacot.


Hozzávalók:
600 g tőkehal
50 g puha vaj
4 evőkanál friss zöldfűszer (petrezselyem, snidling, tárkony)
só, frissen őrölt bors
1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:
A halszeleteket sóval és borssal megszórjuk. A puha vajat keverjük el a különböző fűszerekkel. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy alufóliával. Kenjük ki olajjal és helyezzük rá a halszeleteket. Mindegyikre tegyünk a fűszeres vajból.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük, félidőben forgatunk rajta. Kevés citromlével meglocsolva tálalhatjuk is.
1 hozzászólás

Lili

5 éve, 11 hónapja és 1 napja

Ezek a fűszer vajas megoldások nagyon jók.

válasz erre