23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Fűszervajas sült hal

2017. február 15.
10.9970
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ezt a receptet jobb ha megjegyzed, hiszen szinte bármilyen filézett hallal el lehet készíteni. Egyszerű és gyors az elkészítése, nagyon egészséges. Friss salátával vagy rizzsel érdemes tálalni.
 


Hozzávalók:
2-3 szelet halfilé
só, őrölt fekete bors
3 evőkanál szőlőmagolaj
2 evőkanál sótlan vaj
2 szál friss kakukkfű
1 evőkanál petrezselyem

Elkészítés:
A halat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Sóval és borssal alaposan hintsük meg a szeleteket, majd forró olajon kezdjük el pirítani. 2-3 percig süssük az egyik oldalát, majd fordítsuk meg és adjuk hozzá a vajat, valamint a fűszernövényeket.

Locsolgassuk a halszeleteket a megolvadt vajjal és süssük addig, míg teljesen át nem sülnek. Végül citromkarikákkal tálaljuk.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

9 éve, 8 napja

Ha ez minden féle halra jó akkor tényleg elmentem.

válasz erre