30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Fűszervajas sült csirke

2017. április 29.
9.3391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy egész csirkét szinte számtalan módon lehet elkészíteni, ma egy különlegesebb módját mutatjuk meg. A fűszervajas sült csirkéhez több féle friss fűszernövény kell, így ezeket érdemes beszerezni, a frissnek mindig intenzívebb az íze.
 


Hozzávalók:
1 egész csirke
3 db citrom
1 egész fokhagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
8 ág kakukkfű
8 ág rozmaring

120 g puha vaj

Elkészítés:
A csirkét alaposan mossuk át, majd töröljük szárazra. Az egész fokhagymát kicsit tisztítsuk meg, majd vágjuk félbe. 2 db citromot mossunk meg forró vízzel, majd vágjuk negyedekre. A csirkét töltsük meg a fele negyedelt citrommal, 2 db babérlevéllel és a zöld fűszerágak felével, majd sózzuk meg.

A maradék babérlevelet, zöld fűszerágat és negyedelt citromot a felezett fokhagymafejjel együtt a tepsire helyezzük, majd mellé tesszük a csirkét is. A fűszervajhoz a károm gerezd fokhagymát feldaraboljuk. Lereszeljük a citrom héját. Egy robotgépbe tegyük bele a maradék petrezselymet, citromhéjat és a fokhagymát és zúzzuk össze, majd keverjük a puha vajhoz.

Ezzel kenjük meg a csirke külső részét és sózzunk. Előmelegített sütőben 220 fokon 60 percig sütjük a csirkét.
2 hozzászólás

Mirjam

8 éve, 9 hónapja és 20 napja

Ezek a fűszervajak nagyon jók.

válasz erre

zsebibaba

8 éve, 9 hónapja és 20 napja

Huuha de jól hangzik.

válasz erre