Hozzávalók:
1 egész csirke
3 db citrom
1 egész fokhagyma
3 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
8 ág kakukkfű
8 ág rozmaring
só
120 g puha vaj
Elkészítés:
A csirkét alaposan mossuk át, majd töröljük szárazra. Az egész fokhagymát kicsit tisztítsuk meg, majd vágjuk félbe. 2 db citromot mossunk meg forró vízzel, majd vágjuk negyedekre. A csirkét töltsük meg a fele negyedelt citrommal, 2 db babérlevéllel és a zöld fűszerágak felével, majd sózzuk meg.
A maradék babérlevelet, zöld fűszerágat és negyedelt citromot a felezett fokhagymafejjel együtt a tepsire helyezzük, majd mellé tesszük a csirkét is. A fűszervajhoz a károm gerezd fokhagymát feldaraboljuk. Lereszeljük a citrom héját. Egy robotgépbe tegyük bele a maradék petrezselymet, citromhéjat és a fokhagymát és zúzzuk össze, majd keverjük a puha vajhoz.
Ezzel kenjük meg a csirke külső részét és sózzunk. Előmelegített sütőben 220 fokon 60 percig sütjük a csirkét.