Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
250 g sűrített paradicsom
2 kiskanál curry por
4 evőkanál méz
só
olaj
1 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4 kiskanál gyömbérpor
1 kiskanál csípős paprika
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra és jól sózzuk be, majd hagyjuk pihenni 20 percig. A hagymát vágjuk apróra és kevés olajon kezdjük el üvegesre pirítani. Közben adjuk hozzá a húst és először fehéredésig pirítjuk, majd további 35-40 percig hagyjuk megpuhulni. Kevés vizet tegyünk alá.
Közben készítsük el a paradicsomos szószt. Ehhez a paradicsompürét egy nagyobb tálba tesszük és hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és három evőkanál olajat. Jól keverjük össze az egészet. Ha a hús már megpuhult, akkor a paradicsomos szósszal leöntjük.
Jól keverjük össze az egészet és hagyjuk még egy picit főni, hogy jól összeérjenek az ízek. Végül a petrezselymet apróra vágjuk és megszórjuk vele a csirkét.