Mai receptünk a híres amerikai street food, a pulled pork csirkés változata. Ezt az ételt csirkéből is el lehet készíteni, így egy kicsit alakbarátabb.
Hozzávalók:
2 db csirkemell
4 db alsó csirkecomb
2,5 dl ketchup
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál só
2 teáskanál borecet
2 teáskanál mustár
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál bors
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 kávéskanál apróra vágott koriander
Elkészítés:
Egy nagyobb tepsi aljába szórjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd erre ráhelyezzük az egész csirkerészeket. Egy tálban keverjük össze a páchoz a fűszereket, a ketchupot, mustárt és minden más hozzávalót, majd a páclével locsoljuk le a csirkéket.
Fedjük le egy fóliával, majd előmelegített sütőben 140 fokon négy órán keresztül sütjük a húst. Így lesz mennyeien puha és szaftos a hús. Végül vedd ki, a combról távolítsd el a bőrt és a csontot, majd a húsokat egy villa segítségével tépd szét. Ezután lehet is fogyasztani, készíthetünk belőle például szendvicseket.