Hozzávalók:
500 g sült tök
80 g barna cukor
2 dl narancslé
2 db csillagánizs
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szerecsendió
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál gyömbér
Elkészítés:
A tököt vágjuk félbe, kaparjuk ki a magját, majd vágjuk kisebb darabokra és tegyük egy tepsire. Előmelegített sütőben 190 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vágjuk le a héját a húsát pedig turmixoljuk egészen krémesre. Ezután tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a narancslét és a többi fűszert is.
Alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett forrástól számítva 20-25 percig főzzük.Ha jól besűrűsödött, vegyük le a tűzhelyről és ekkor tegyük bele a citromlét. Végül üvegbe öntjük és hűtőben 2-3 hétig is eláll.