29 °C
tiszta égbolt
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Fűszeres sült filézett csirkecomb - mennyeien omlós

2019. október 24.
19.9660
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy istenien omlós csirkecomb, amit a hétköznapokban is könnyedén elkészíthetünk, ugyanis nem kell hozzá sok minden és hamar meg is sül. A filézett felső comb egy kicsit zsírosabb, így sütés közben nem kell sok olajat tenni hozzá.
 


Hozzávalók:
6 db filézett, bőr nélküli csirkecomb
2-3 evőkanál olívaolaj
3-4 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál méz
2 evőkanál barna cukor
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál friss kakukkfű
só, bors

Elkészítés:
A csirkecombokat mossuk meg és az esetleges nagyobb zsír darabokat vágjuk le. Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, a szójaszószt, a mézet, a mustárt, a cukrot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ebben a keverékben forgassuk meg a csirkecombokat és lefedve tegyük őket egy kis időre a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a csirkecombokat.

Végül tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig süssük, a végén pedig érdemes bekapcsolni a grill funkciót (ha van ilyen) és rápirítani. Friss salátával tálaljuk.
nincs még hozzászólás