24 °C
tiszta égbolt
2024. június 21., péntek
Alajos, Leila

Fűszeres sült csicseriborsó

2016. január 12.
6.0641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Diéta során sem szabad lemondani az édességekről, csupán ki kell választani a megfelelőt, ami nem tartalmaz felesleges cukrokat és szénhidrátokat. A mai receptünk egy gyorsan elkészíthető "édesség", ami nassolásra kiváló.


Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
kevés olívaolaj

pirospaprika
oregánó

Elkészítés:
Ezt a receptet szinte bármilyen fűszerkeverékkel elkészíthetjük a saját ízlésünk szerint, ha pedig édeset szeretnénk, akkor használjunk mézet. A konzervből vegyük ki a csicseriborsót és öblítsük át vízzel, majd csepegtessük le. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsük elő 180 fokra.

A borsókat szórjuk a papírra és locsoljuk meg az olajjal. Szórjuk rá a fűszereket, a sót és forgassuk alaposan össze őket, hogy mindenhová jusson belőle. Végül 30-40 perc alatt készre sütjük. Sütés közben érdemes átforgatni a szemeket, hogy mindenhol szépen megpiruljon.
4 hozzászólás

Minoni

9 éve, 2 hónapja és 2 napja

Nassolni biztosan jó.

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 2 hónapja és 2 napja

Hát ti mindig meg tudtok lepni mosolygó smiley

válasz erre

Enci

9 éve, 2 hónapja és 2 napja

Érdekes finomság. Meg kellene kóstolni.

válasz erre

Móni

9 éve, 2 hónapja és 3 napja

Hát még ilyet sem ettem.

válasz erre