10 °C
enyhe eső
2024. október 15., kedd
Teréz

Fűszeres ropogós csirkeszárnyak

2017. február 01.
8.1811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy finom fűszeres és istenien ropogós csirkeszárny, melynek elkészítése igen egyszerű. A pasik imádni fogják, főleg ha egy jó focimeccs alatt fogyaszthatják el a chips és a ropi helyett.


Hozzávalók:
1,5 kg csirkeszárny
8 evőkanál vaj
1 evőkanál csirkefűszerkeverék
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a citromlével és a fűszerkeverékkel. Forgassuk meg a csirkeszárnyakat ebben a vajas szószban és hagyjuk egy picit állni benne a csirkéket. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a szárnyakat, majd 25 percre a sütőbe tesszük.

A vége előtt 5 perccel kapcsoljuk be a sütő grill funkcióját, hogy igazán ropogós legyen a csirkeszárny.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

8 éve, 4 hónapja és 12 napja

Ha sütök, akkor általában én is sütőzacskót használok, így nem lesz koszos a tepsi röhögő smiley

válasz erre

bettike

8 éve, 4 hónapja és 12 napja

nyam nyam csirkeszárnyak, én egyszerűen beteszem sütőzacskóba és pikk-pakk megvan.

válasz erre