22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Fűszeres rántott padlizsán

2019. augusztus 14.
6.0581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető, igazán ízletes zöldséges fogás, amit bátran lehet diéta alatt is fogyasztani. A padlizsán rengeteg értékes vitamint tartalmaz, ezért érdemes belőle minél többet fogyasztani.
 


Hozzávalók:
1 db padlizsán
100 g zsemlemorzsa
100 g liszt
20 g parmezán
2 db tojás
2 evőkanál tej
2 gerezd fokhagyma
só, bors
zöldfűszer
olaj

Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, majd a zöld részt vágjuk le. Ezután ujjnyi vastagságúra szeleteljük fel. Sózzuk be és hagyjuk állni 20 percet. Közben a panírhoz állítsunk mindent össze, a lisztet tegyük egy tálba, a tojásokat verjük fel egy másikban és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát valamint a tejet. A harmadik tálban a zsemlemorzsát keverjük össze a borssal, a sajttal és zöldfűszerkeverékkel.

A padlizsánokból óvatosan nyomkodjuk ki a vizet, majd kezdődhet a panírozás. Végül forró olajban süssük ki a padlizsánszeleteket.
2 hozzászólás

Minoni

6 éve, 3 hónapja és 22 napja

Magyarok vagyunk, mindent rántunk röhögő smiley

válasz erre

Natasha

6 éve, 3 hónapja és 22 napja

Rántva minden jobb.

válasz erre