Hozzávalók:
1 kisebb lila hagyma
3 db nagyobb paradicsom
friss zöld fűszernövények (bazsalikom, petrezselyem, snidling, kapor)
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál vörösborecet
só, bors
Elkészítés:
A hagymát vágjuk vékonyabb csíkokra, majd tegyük egy tálba és öntsünk rá vizet. Hagyjuk állni a vízben. Közben a paradicsomokat mossuk meg és vágjuk őket fél szeletekre és tegyük őket egy tálba. Locsoljuk meg olajjal, vörösborecettel és dobjuk rájuk az apróra vágott friss fűszereket. Szórjuk meg sóval és borssal.
A hagymáról öntsük le a vizet és töröljük szárazra, majd mehet rá a salátára. Kissé keverjük össze és hagyjuk állni 10-20 percet, hogy az ízek jól összeérjenek.