Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoránna
1 ág kakukkfű
0,5 dl olaj
só, bors
Elkészítés:
A tarját vágjuk szeletekre vagy ha megkérjük a hentest, akkor ő is elvégzi ezt helyettünk. Ha szükséges kicsit klopfoljuk ki. A páchoz az olajat keverjük össze a zúzott fokhagymákkal, a borssal, a sóval, a majorannával és a kakukkfűvel. A hússzeleteket kenjük be ezzel a páccal és tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Egy serpenyőbe tegyünk olajat vagy zsírt és süssük meg a húsok mindkét oldalát 2-2 percig, majd tegyük egy tepsire őket és öntsünk alá kevés vizet. Fedjük le és előmelegített sütőben 170 fokon süssük 45 percig. Sütés közben forgassuk meg a húsokat és néha locsoljuk meg őket nehogy kiszáradjanak.