14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Fűszeres pácolt tarja

2019. május 07.
10.2571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt a grillszezon, így elővettünk egy szuper finom és omlós tarja receptet. Természetesen nem csak grillen lehet elkészíteni, hanem akár a konyhában egy serpenyőben is. Tálaljuk sült krumplival vagy káposztasalátával.


Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoránna
1 ág kakukkfű
0,5 dl olaj
só, bors

Elkészítés:
A tarját vágjuk szeletekre vagy ha megkérjük a hentest, akkor ő is elvégzi ezt helyettünk. Ha szükséges kicsit klopfoljuk ki. A páchoz az olajat keverjük össze a zúzott fokhagymákkal, a borssal, a sóval, a majorannával és a kakukkfűvel. A hússzeleteket kenjük be ezzel a páccal és tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Egy serpenyőbe tegyünk olajat vagy zsírt és süssük meg a húsok mindkét oldalát 2-2 percig, majd tegyük egy tepsire őket és öntsünk alá kevés vizet. Fedjük le és előmelegített sütőben 170 fokon süssük 45 percig. Sütés közben forgassuk meg a húsokat és néha locsoljuk meg őket nehogy kiszáradjanak.
1 hozzászólás

Gucci

6 éve, 5 hónapja és 24 napja

Jó szaftos husi. mosolygó smiley Nyami.

válasz erre