29 °C
tiszta égbolt
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Fűszeres, karamellizált pekándió

2020. november 20.
102.2161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető édesség, amit tévénézés vagy éppen olvasás közben falatozhatunk. Sőt, karácsonyi ajándéknak is tökéletes.
 


Hozzávalók:
350 g pekándió
8 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál víz
pici só, cayenne bors

Elkészítés:
Egy kisebb serpenyőbe tesszük a cukrot és a vizet, majd kevergetés nélkül hagyjuk, hogy a cukor felolvadjon. Ezután hozzáadjuk a pekándiót és addig pirítjuk, amíg aranybarna színe nem lesz. Ezután megszórjuk ízlés szerint fűszerrel, majd egy sütőpapírra borítjuk.

Szedjük szét a darabokat és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha nincs pekándió, akkor sima dióval is elkészíthetjük.

Fotó: frommybowl.com
1 hozzászólás

bettike

4 éve, 11 hónapja és 8 napja

Ez tök szuper!

válasz erre