Itt a krémlevesek szezonja, melyhez érdemes készíteni házi krutont. Nagyon könnyű elkészíteni, csupán néhány hozzávalóra van szükségünk, valamint a legfontosabbra, száraz kenyérre. Ne dobd ki a száraz kenyeret, helyette használd fel.
Hozzávalók:
5 szelet kenyér
0,5 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só
zöldfűszer keverék
Elkészítés:
Akkor jó a kruton, ha legalább 2-3 napos kenyeret használunk. Egy éles késsel azonos nagyságú kockákra vágjuk, majd egy nagy tálba dobjuk. Meglocsoljuk olajjal, zúzott fokhagymával, sóval és valamilyen zöldfűszer keverékkel. Jól összeforgatjuk az egészet, hogy mindenhol fűszeresek legyenek a kenyerek. Egy nagyobb tepsin elrendezzük a kenyeret.
Végül előmelegített sütőben 190 fokon addig sütjük, amíg minden kenyér ropogós nem lesz. Sütés közben forgassuk meg többször a krutonokat.