30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Fűszeres burgonyapüré

2018. február 19.
7.6021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A sima burgonyapüré talán sokak számára már unalmas lehet, éppen ezért mutatunk egy fűszeres változatot, mely sokkal pikánsabb az eredeti, klasszikus változatnál. Viszont, ugyan olyan krémes és mennyei.
 


Hozzávalók:
2 kg burgonya
2 csésze vaj
egy csomag krémsajt
1,25 dl tejszín
1/2 teáskanál só, bors
Fűszerkeverék:
2 evőkanál fokhagymapor
2 evőkanál fűszerpaprika
2 evőkanál fekete bors
2 evőkanál só
1 teáskanál cayenne bors

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk össze kisebb darabokra és főzzük őket puhára enyhén sós vízben. Szűrjük le és tegyük vissza egy száraz edénybe. Picit hevítsük fel, majd adjuk hozzá a vajat, a krémsajtot és a tejszínt. Közben sóval és pici borssal ízesítsünk.

Keverjük alaposan össze az egészet és a végén mehet bele egy evőkanálnyi fűszerkeverék. Tőrjük alaposan össze a burgonyát, hogy kellően krémes állagot kapjunk.
3 hozzászólás

zsebibaba

7 éve, 11 hónapja és 4 napja

Az ilyen túl fűszeres dolgokat annyira nem kedvelem.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 11 hónapja és 4 napja

Jól hangzik nagyon.

válasz erre

Sandy

7 éve, 11 hónapja és 4 napja

Biztosan jó, bár én nem unom a klasszikust.

válasz erre