Hozzávalók:
2 kg burgonya
2 csésze vaj
egy csomag krémsajt
1,25 dl tejszín
1/2 teáskanál só, bors
Fűszerkeverék:
2 evőkanál fokhagymapor
2 evőkanál fűszerpaprika
2 evőkanál fekete bors
2 evőkanál só
1 teáskanál cayenne bors
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk össze kisebb darabokra és főzzük őket puhára enyhén sós vízben. Szűrjük le és tegyük vissza egy száraz edénybe. Picit hevítsük fel, majd adjuk hozzá a vajat, a krémsajtot és a tejszínt. Közben sóval és pici borssal ízesítsünk.
Keverjük alaposan össze az egészet és a végén mehet bele egy evőkanálnyi fűszerkeverék. Tőrjük alaposan össze a burgonyát, hogy kellően krémes állagot kapjunk.