Mai receptünk egy ízletes, fűszeres rántott karfiol, ami talán azokat is meggyőzi, akik kevésbé szeretik a karfiolt. Ebben a receptben nem kell a karfiolt panírozni, csupán egy sűrű tésztába kell belemártani és kisütni.
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
150 g liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 db tojás
1 csapott teáskanál őrölt római kömény
1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér
1 csapott teáskanál fokhagymapor
só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd ha szükséges, akkor enyhén sós vízben pár percig főzzük, majd szűrjük le. Pici lisztben forgassuk meg a karfiolokat. A többi lisztet tegyük egy tálba adjuk hozzá a fűszereket és a sütőprt, valamint a felvert tojásokat. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés vízzel hígítsunk rajta. Olyan sűrű legyen a tészta, mint az amerikai palacsintáé.
A lisztes karfiolokat mártsuk bele a sűrű tésztába, majd forró olajban süssük ki őket. Belül roppanósak lesznek, kívül pedig ropogósak.