13 °C
borús égbolt
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Fűszeres kéregben sült lazac

2023. december 08.
72.8911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az ünnepekkor sok helyen kerül valamilyen hal az asztalra, ehhez most mutatunk egy nagyszerű receptet, amit nem nehéz elkészíteni. Bár a lazac nem olcsó alapanyag, mégis nagyon finom és talán ilyenkor többen vásárolnak.


Hozzávalók:
4 szelet lazac
fél csésze zsemlemorzsa
fél csésze reszelt parmezán
1-2 evőkanál aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olvasztott vaj
1-2 evőkanál Dijoni mustár
só, bors ízlés szerint
1/2 citrom reszelt héja
kevés olíva olaj

Elkészítés:
A lazac szeleteket sózzuk és borsozzuk, majd elkészítjük a fűszeres kérget. Ehhez a hozzávalókat - a mustárt kivéve - összekeverjük egy tálban. A lazacokat ezután megkérgesítjük kevés olajon, majd megkenjük őket mustárral és rászórjuk a fűszeres keveréket. Ezt követően a lazacokat egy tepsire tesszük és előmelegített sütőben 220 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
1 hozzászólás

Minoni

1 éve, 6 hónapja és 22 napja

A pontyot nagyon nem szeretem, szóval nálam ez alap. mosolygó smiley

válasz erre