Mai receptünk egy szuper vegán étel, amit nem nehéz elkészíteni. Mivel egy nagyon fűszeres, intenzív ízvilágú ételről van szó, ezért aki nem szereti a túl fűszeres ételeket, annak érdemes ezt hanyagolnia. Fogyasszunk mellé naan kenyeret.
Hozzávalók:
1 nagy üveg csicseriborsó
1 kisebb fej vöröshagyma
160 g kaliforniai paprika
1 evőkanál Harissa fűszerkeverék
400 ml darabolt paradicsom konzerv
fél csomag spenót
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál chili
friss petrezselyem
só, bors
fél teáskanál cukor
Elkészítés:
A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, majd levés olajon megpirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, a harissa fűszerkeverékkel és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ha már illatos, akkor a lecsepegtetett csicseriborsót és a paradicsomot hozzáadjuk. Elkezdjük főzni a ragut, amihez a cukrot, a chilit és egy fél dl vizet is keverünk.
Amikor megfőtt a ragu, beleszórjuk a spenótot, valamint ízlés szerint megszórjuk petrezselyemmel. Érdemes bele egy kis sajtdarabkát dobni.