Hozzávalók:
2 db padlizsán
1 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál füstölt pirospaprika
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánt előkészítjük, félbevágjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a húsával lefelé. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Amíg sül a padlizsán, addig a hagymát apróra vágjuk és összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel és két evőkanál olívaolajjal.
A kész padlizsán húsát kikanalazzuk és hagyjuk pihenni egy kicsi ideig, míg levet ereszt. A levet leöntjük és hozzákeverjük a tejfölös keveréket. Egy turmix-al összekeverjük a krémet. Hagyjuk pihenni egy kis ideig, majd fogyaszthatjuk is.