26 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Füstöltpaprikás padlizsánkrém

2016. augusztus 13.
4.9421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Padlizsánt még mindig bőszen lehet kapni a piacokon, amiből nem csak grill ételt lehet készíteni, hanem ínycsiklandó padlizsánkrémet. Egy kis fűszerrel nagyon jól fel lehet dobni az egyszerű padlizsánkrémet is, amitől még ízletesebb lesz.
 


Hozzávalók:
2 db padlizsán
1 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál füstölt pirospaprika
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A padlizsánt előkészítjük, félbevágjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a húsával lefelé. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Amíg sül a padlizsán, addig a hagymát apróra vágjuk és összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel és két evőkanál olívaolajjal.

A kész padlizsán húsát kikanalazzuk és hagyjuk pihenni egy kicsi ideig, míg levet ereszt. A levet leöntjük és hozzákeverjük a tejfölös keveréket. Egy turmix-al összekeverjük a krémet. Hagyjuk pihenni egy kis ideig, majd fogyaszthatjuk is.
2 hozzászólás

Minoni

9 éve, 6 hónapja és 27 napja

Finom a padlizsánkrém, szeretem.

válasz erre

mokus84

9 éve, 6 hónapja és 27 napja

Ohh de szeretem a padlizsánkrémet!

válasz erre