29 °C
tiszta égbolt
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Fügével sült csirkecomb

2021. szeptember 06.
43.8351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az őszi szezonban megjelenik a füge a boltokban és a piacokon, mely egy nagyon ízletes gyümölcs, ami jól illik a húsokhoz is. Mai receptünk egy csirkés étel, amihez tökéletes a füge.
 


Hozzávalók:
4-5 db csirkecomb
5 db füge
2 evőkanál mustár
2 evőkanál méz
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál balzsamecet
só, bors

Elkészítés:
A csirkéket szórjuk meg sóval. Egy tálban keverjük össze a mustárt, a mézet, az olajat, a fokhagymát, az ecetet és a borsot, majd ezzel kenjünk be a csirkéket alaposan. Egy serpenyőben kezdjük el pirítani kevés olajon a csirkecombokat, hogy a bőrük piros legyen, majd dobjuk mellé a negyedekre vágott fügét.

Előmelegített sütőbe tegyük be a pirult combokat és süssük 20-30 percig, hogy puha legyen a hús és a füge is.
nincs még hozzászólás