Hozzávalók:
fél kelkáposzta
3 db burgonya
1 evőkanál zsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál köménymag
2 pár frankfurti virsli
só, bors
175 g tejföl
1 evőkanál liszt
2 l víz
Elkészítés:
A hagymákat vágjuk apróra és a zsíron kicsit pirítsuk meg. Közben a burgonyát vágjuk kockákra. A hagymához adjuk a fűszerpaprikát és a köményt, majd kis kevergetés után a burgonyát. Öntsük fel vízzel az egészet és főzzük a burgonyát 5 percig. Közben a káposztát vágjuk össze és adjuk a leveshez. Sóval, borssal szórjuk meg ízlés szerint.
Főzzük addig a zöldségeket, amíg teljesen megpuhulnak, közben a virslit vágjuk össze. Adjuk a virslit a megfőtt zöldségekhez és pár percig főzzük még. Végül elkészítjük a tejfölös habarást, amivel besűrítjük a levest.