31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Franciasaláta recept

2017. szeptember 17.
6.8293
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha vendégeket várunk, akkor az egyik legelterjedtebb hidegétel a franciasaláta. Nagyon könnyű elkészíteni és szinte bármilyen húshoz tökéletes. Érdemes előre elkészíteni és jól behűtve tálalni.


Hozzávalók:
1 kg franciasaláta alap
1 evőkanál napraforgó olaj
1 db pirosalma
200 g kovászos uborka
750 ml tejföl
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
só, bors ízlés szerint
fél evőkanál cukor

Elkészítés:
A zöldségalapot kevés olajon picit megpirítunk, majd kevés vízben megpároljuk. Ezután félre tesszük és hagyjuk kihűlni. Közben összeállítjuk a majonézes öntetet. Ehhez egy tálban keverjük alaposan össze a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a cukrot. Sóval és borssal ízesítjük és közben megkóstoljuk. Az uborkát és az almát vágjuk akkorákra, mint amekkorák a zöldségek.

Végül minden hozzávalót összekeverünk óvatosan és behűtjük a franciasalátát.
2 hozzászólás

bettike

8 éve, 4 hónapja és 16 napja

Nem a kedvencem röhögő smiley

válasz erre

Enci

8 éve, 4 hónapja és 16 napja

Uborka nélkül szoktam csinálni de az almát én is veleteszem. Nagyon jó.

válasz erre