19 °C
kevés felhő
2025. április 23., szerda
Béla

Francia saláta

2014. április 20.
2.8701
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Húsvétkor rengeteg húst fogyasztunk, így ilyenkor érdemes a sültek mellé egy klasszikus francia salátát készíteni, ugyanis ezeket hamar el lehet készíteni, ráadásul könnyűek, nem nehezítik el a gyomrot és rengeteg zöldségből készül.


Hozzávalók:
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db burgonya
1 db alma
1 db savanyú uborka
1 doboz kukorica
2 db tojás
375 g tejföl
1 teáskanál majonéz
1 bő evőkanál mustár
1 kávéskanál cukor

Elkészítés:
Ha nem akarunk túl sokat bíbelődni a zöldségekkel, akkor érdemes fagyasztott, francia saláta keveréket vásárolni. Ha van időnk akkor a zöldségeket megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy nagy edénybe tesszük őket és felöntjük sós vízzel. Oda rakjuk főni és körülbelül fél óra alatt puhára pároljuk a zöldségeket.

Majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni a zöldségeket. Addig elkészítjük a szószt. Először a két tojást keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy tálba öntjük a tejfölt és a tojás sárgáját majd jól összedolgozzuk. Beletesszük a cukrot, a majonézt és a mustárt. Ízlésünk szerint változtatjuk a hozzávalók mennyiségét.

Végül beleöntjük a kihűlt zöldségeket a szószba és összekeverjük, majd a tojásfehérjét is belevágjuk. Néhány órára a hűtőbe rakjuk.
4 hozzászólás

zsebibaba

11 éve, 11 hónapja és 16 napja

röhögő smiley nálunk ma pont volt. nagyon szeretem

válasz erre

monyó

11 éve, 11 hónapja és 16 napja

Szeretem de sajnos nagyon hízlaló...szomorú smiley

Még sosem csináltam magam a zöldséges részt egyébként.

válasz erre

becky

11 éve, 11 hónapja és 16 napja

Nagyon szeretem de még sosem csináltam egyébként!mosolygó smiley

Viszont holnapra megcsinálom a pulyka mellé!mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

11 éve, 11 hónapja és 16 napja

Hú de nagyon szeretem!mosolygó smiley

válasz erre