30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Francia roppanós fánk

2015. január 25.
2.2321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel lassan közeledik a farsangi szezon, ezért mai receptünk egy különleges fánk lesz. A francia roppanós fánk elkészítése nem bonyolult és nagyon ítletes.
 


Hozzávalók:
21 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
csipet só
1 evőkanál reszelt narancshéj
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál margarin
2 tojás
1 evőkanál rum
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport, a narancshéjat és a csipet sót, majd hozzáadjuk a puha margarint, a tojást, a porcukrot és a rumot is és jól összedolgozzuk a tésztát. Egy fóliába csomagoljuk és 2 órára a hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát körülbelül 1 cm vastagságúra és kiszaggatjuk. Végül forró olajban kisütjük őket. Megvárjuk míg lecsepegnek és meghintjük őket porcukorral.
4 hozzászólás

Gizus

11 éve, 3 hónapja és 5 napja

Nem hallottam még erről a fánkról de finom lehet.

válasz erre

Sonci

11 éve, 3 hónapja és 5 napja

Istenien hangzik mosolygó smiley kár, hogy nem diétás.

válasz erre

Linda

11 éve, 3 hónapja és 5 napja

Na ilyenről még nem is hallottam, de nagyon jól hangzik.

válasz erre

moni1294

11 éve, 3 hónapja és 5 napja

Jó kis recept, tényleg egyszerű.

válasz erre