Mai receptünk egy finom és krémes rakott burgonya, ami kicsit másképen készül, mint a klasszikus magyar étel. Nagyon könnyű elkészíteni, csupán a sütés tart kicsit hosszabb ideig.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 gerezd fokhagyma
2 db vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál kakukkfű
2 evőkanál finomliszt
5 dl tej
2,5 dl víz
szerecsendió
só, bors
100 g parmezán sajt
Elkészítés:
A fokhagymát és a hagymát megpucoljuk, majd összevágjuk vékonyan. Ezután kevés olajon a kakukkfűvel megpároljuk. Ezután rászórjuk a lisztet és elkezdjük felönteni a tejjel valamint a vízzel. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük és megszórjuk kevés szerecsendióval, sóval és borssal.
A burgonyát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük. Egy hőálló tál alját kirakjuk a burgonyával és rászórjuk a hagymás krém egy részét, majd rá egy újabb sor burgonya, majd ismét a krém és végül egy sor burgonya. Szórjuk meg alaposan a burgonya tetejét. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 50 percig.