22 °C
borús égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Francia csokitorta

2020. április 04.
21.7101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, istenien finom csokoládétorta, amihez nincs szükség sok hozzávalóra. Tálalhatjuk tejszínhabbal, erdei gyümölcsökkel, de akár vaníliás fagyival is tökéletes.
 


Hozzávalók:
200 g 70%-os étcsokoládé
200 g vaj
100 g barna cukor
4 db tojás
csipet só

Elkészítés:
Csokit tördeljük össze, a vajat vágjuk kockákra, majd tegyük bele egy tálba. Vízgőz felett olvasszuk meg őket, majd levesszük és addig kevergetjük, amíg egy kissé visszahűl. Ekkor beleszórjuk a csipet sót és a cukrot, majd egy robotgép segítségével egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.

A keveréket öntsük egy sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe vagy tortaformába. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Kívül kissé ropogós lesz, belül viszont krémes és lágy.
1 hozzászólás

Gucci

5 éve, 8 hónapja és 6 napja

Azta. Ehhez nem kell liszt és élesztő se! Nagyon szuper mosolygó smiley

válasz erre