31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Francia csoki mousse

2016. február 14.
7.1750
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy gyors és egyszerű csokis édességet mutatunk ma Nektek, amit akár az utolsó pillanatokban is el tudsz készíteni, ha éppen máshogy alakulnak a mai tervek. A csoki mousse egy könnyed habos állagú édesség, amihez gyümölcsöt is lehet adni.


Hozzávalók:
250 g étcsokoládé (60-70%-os)
30 g vaj
4 tojássárgája
6 tojásfehérje
50 g cukor
1 evőkanál rum

Elkészítés:
A csokoládét törjük szét és vízgőz felett olvasszuk meg. Ha megolvadt, akkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vajat és keverjük el alaposan. Tegyük félre hűlni. A fehérjéket verjük kemény habbá, majd a sárgákat adjuk a csokihoz, a cukorral és a rummal. Alaposan keverjük össze, hogy a cukor is elolvadjon.

Végül a felvert habot óvatosan beleforgatjuk a csokikrémbe úgy, hogy nehogy összetörjön a hab. Poharakba tesszük és hűtőbe rakjuk néhány órára.
3 hozzászólás

csillucs

10 éve, 1 hónapja és 9 napja

huhuuu de jó is a csoki mousse mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

10 éve, 1 hónapja és 10 napja

Egy moussenak nem lehet ellenállni mosolygó smiley és nem is nehéz megcsinálni.

válasz erre

Natasha

10 éve, 1 hónapja és 10 napja

Imádom a csoki mousset. Legjobb.

válasz erre