Hozzávalók:
250 g liszt
1 kávéskanál só
35 g cukor
3 db tojás
150 g lágy vaj
25 g friss élesztő
5 cl langyos tej
1 db tojássárga kenéshez
Elkészítés:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és egy pici cukrot, majd tegyük félre és hagyjuk felfutni. Közben egy keverőtálban mérjük ki a lisztet, szórjuk bele a sót és a maradék cukrot, majd mehet hozzá a felfutott élesztőt is. Adagonként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük össze. Kezdjük el dagasztani a tésztát. Ha van dagasztógépünk akkor sokkal könnyebb lesz a dolgunk.
Amikor a tészta összeállt, akkor a vajat adagonként hozzáadjuk és további 8-10 percig dagasztjuk. Ezután a tésztát egy lisztezett tálba tesszük és letakarva hagyjuk, hogy megkeljen. Körülbelül három órát hagyjuk kelni. A megkelt tésztát tetszés szerint formázhatjuk, érdemes egy hármasfonatot készíteni belőle, majd kenyérformába tenni.
Megkenjük tojássárgával és ismét pihenni hagyjuk egy kicsit. Ezután előmelegített sütőben, 180 fokon 30-40 perc alatt megsütjük.