25 °C
kevés felhő
2025. június 02., hétfő
Kármen, Anita

Francia borsóleves

2020. szeptember 05.
107.7491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és krémes francia borsóleves, amit nem nehéz elkészíteni. A francia borsóleves egy krémleves, amit a menta tesz még frissebbé.


Hozzávalók:
500 g zöldborsó
30 g vaj
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
1,25 l alaplé
fél teáskanál porcukor
2 db mentaág
só, bors

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd egy nagy lábosban olvasszuk meg a vajat és dobjuk rá a hagymát. Lassú tűzön dinszteljük a hagymát, míg teljesen megpuhul. Rászórjuk ezt követően a lisztet és 1-2 percig összeforgatjuk. Ezt követően mehet bele az alaplé, a borsó, a porcukor és egészben a mentaágak.

Fedjük le és néha megkevergetve főzzük puhára a borsót. Fontos, hogy ne főzzük túl a borsót, mert elveszti szép zöld színét. Ezt követően a mentaágakat vegyük ki és turmixoljuk össze az egészet. Végül sóval és borssal ízesítjük a levest.
2 hozzászólás

Lolaa

5 éve, 1 hónapja és 22 napja

Jól hangzik nagyon.

válasz erre

hemberender

5 éve, 1 hónapja és 23 napja

Ez konkrétan egy krémleves.

válasz erre