Hozzávalók:
50 g élesztő
2,5 dl tej
1 evőkanál cukor
400 g liszt
2 db tojássárga
40 g vaj
40 g cukor
1 csipet só
140 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
130 g olvasztott vaj
3-4 teáskanál kakaópor
Elkészítés:
A lisztet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a puha vajat, a csipet sót, a cukrot valamint a langyos tejben elkevert élesztőt és cukrot. Az egészet jól összegyúrjuk és dagasztjuk néhány percig. Ha már szép sima és rugalmas a tészta, akkor egy órára meleg helyre tesszük, hogy megkeljen. Közben keverjük össze a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a kakaót.
Ha megkelt a tészta, akkor lisztes felületen kinyújtjuk téglalap alapkúra és megkenjük a kakaós töltelékkel. Ezután óvatosan feltekerjük és egy éles késsel 3 cm vastagon felszeleteljük a tésztát. A csigákat egy tepsire rakjuk és letakarjuk őket, majd újabb 30-40 percig hagyjuk őket megkelni. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük őket.