26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Forralt boros mártás

2019. november 24.
12.4461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a forralt bor szezonja, amit nem csupán a karácsonyi vásárokban fogyaszthatunk, hanem akár a konyhában is felhasználhatjuk ételekhez, például készíthetünk belőle isteni mártás, mely húsokhoz kiválóan illik.
 


Hozzávalók:
5 dl vörösbor
egész fahéj
2 szem szegfűszeg
1 db narancs
kevés méz
25 g vaj


Elkészítés:
A vörösbort tegyük egy edénybe, majd tegyük fel a tűzhelyre. Magas hőmérsékleten elkezdjük forralni, közben hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs héját és a fél narancs levét, valamint kevés mézet. Fontos, hogy a narancs héját nagyobb darabokban adjuk hozzá, így könnyedén el tudjuk majd távolítani.

Egészen addig főzzük, amíg az alkohol és a folyadék nagy része elpárolog, amikor már kezd sűrűsödni. Ekkor levesszük a tűzről és leszűrjük, vagy egyszerűen kivesszük belőle a fűszereket. Visszatesszük a tűzhelyre, megsózzuk és végül vajat adunk hozzá, ettől fog besűrűsödni és krémes állagot kapni.
nincs még hozzászólás