Hozzávalók:
5 dl vörösbor
egész fahéj
2 szem szegfűszeg
1 db narancs
kevés méz
25 g vaj
só
Elkészítés:
A vörösbort tegyük egy edénybe, majd tegyük fel a tűzhelyre. Magas hőmérsékleten elkezdjük forralni, közben hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs héját és a fél narancs levét, valamint kevés mézet. Fontos, hogy a narancs héját nagyobb darabokban adjuk hozzá, így könnyedén el tudjuk majd távolítani.
Egészen addig főzzük, amíg az alkohol és a folyadék nagy része elpárolog, amikor már kezd sűrűsödni. Ekkor levesszük a tűzről és leszűrjük, vagy egyszerűen kivesszük belőle a fűszereket. Visszatesszük a tűzhelyre, megsózzuk és végül vajat adunk hozzá, ettől fog besűrűsödni és krémes állagot kapni.