Hozzávalók:
5 db őszibarack
1 csomag élesztős leveles tészta
50 g vaj
40 g barna cukor
1 késhegynyi fahéj
1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
Egy edényben forraljunk fel egy kis vizet, egy másikba pedig tegyünk vizet és jeget. A barackokat először 30 másodpercre a forró vízbe mártjuk, majd a jeges vízbe tesszük. Ezután könnyedén le tudjuk húzni a gyümölcsök héját. Végül vágjuk félbe a barackokat. Egy sütőálló serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a cukrot.
Ehhez adjuk a fahéjat és a vaníliát, majd a barackokat és elkezdjük kicsit főzni. 5 perc után a tésztát ráhajtjuk a barackokra, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a süteményt. Ezután óvatosan kiborítjuk egy tálra és már lehet is fogyasztani.