23 °C
borús égbolt
2024. szeptember 10., kedd
Nikolett, Hunor

Fokhagymával és zöldhagymával töltött bagett

2017. március 17.
9.9131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ötletes reggelivel feldobhatod a hétvégét, ráadásul egy-egy jó recept percek alatt elkészíthető. A töltött bagett könnyen és gyorsan elkészíthető, isteni finom és ezt a gyerekek is imádni fogják. Diétázóknak nem ajánlott.


Hozzávalók:
1 nagy bagett
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
2-3 szál zöldhagyma
125 g krémsajt
1 csésze ementáli sajt
fél csésze mozzarella
bors
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
Az újhagymát vágjuk karikákra a zöldjével együtt, majd a vajon kezdjük el párolni a zúzott fokhagymával együtt. Közben a bagettet vágjuk be 2 centiméterenként. Ha megpuhult jól a hagymás keverék, akkor vegyük le a tűzről és a felével kenjük be vele a bagettet mindenhol.

Egy tálban keverjük össze a sajtokat és a megmaradt hagymás keveréket. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és egy kis borsot ízlés szerint. A keverékkel kenjük meg a bagettet. Fóliával fedjük le és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 20 percig.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

8 éve, 1 hónapja és 17 napja

Istenien néz ki. Imádom az iylen bagetteket.

válasz erre

Linda

8 éve, 1 hónapja és 18 napja

Hát nem egy hétköznapi kaja. mosolygó smiley

válasz erre