1 °C
borús égbolt
2023. december 09., szombat
Natália

Fokhagymás-zöldfűszeres tőkehal

2023. április 19.
77.6341
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az orvosok szerint hetente legalább egyszer kellene halat fogyasztanunk, ám a magyarok többsége csak ünnepnapokon szokott halat fogyasztani. Mai receptünk egy egyszerű, de nagyon ízletes tőkehal étel, amit biztosan szeretni fogsz.
 


Hozzávalók:
4 szelet tőkehal
3 evőkanál puha vaj
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál petrezselyem, metélőhagyma, kakukkfű vagy más fűszernövény
1 db citrom
só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a vajat, az olajat, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A halszeleteket tegyük egy tálba vagy tepsibe, majd mindegyik alá tegyünk 1-1 szelet citromot, a tetejüket pedig kenjük meg a vajas krémmel. Ezután mehet rájuk megint citrom. A halat előmelegített sütőben 200 fokon 13-15 perc alatt készre sütjük.

Tálaljunk mellé párolt zöldséget, rizst vagy amit csak szeretnénk.
2 hozzászólás

bettike

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ez a tőkehal olyan mint a Chokito, ronda és finom.

válasz erre

Linda

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ezt holnap ki is próbálom.

válasz erre