1 °C
tiszta égbolt
2025. március 19., szerda
József, Bánk

Fokhagymás-zöldfűszeres tőkehal

2023. április 19.
78.2741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az orvosok szerint hetente legalább egyszer kellene halat fogyasztanunk, ám a magyarok többsége csak ünnepnapokon szokott halat fogyasztani. Mai receptünk egy egyszerű, de nagyon ízletes tőkehal étel, amit biztosan szeretni fogsz.


Hozzávalók:
4 szelet tőkehal
3 evőkanál puha vaj
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál petrezselyem, metélőhagyma, kakukkfű vagy más fűszernövény
1 db citrom
só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a vajat, az olajat, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A halszeleteket tegyük egy tálba vagy tepsibe, majd mindegyik alá tegyünk 1-1 szelet citromot, a tetejüket pedig kenjük meg a vajas krémmel. Ezután mehet rájuk megint citrom. A halat előmelegített sütőben 200 fokon 13-15 perc alatt készre sütjük.

Tálaljunk mellé párolt zöldséget, rizst vagy amit csak szeretnénk.
2 hozzászólás

bettike

2 éve, 27 napja

Ez a tőkehal olyan mint a Chokito, ronda és finom. röhögő smiley

válasz erre

Linda

2 éve, 27 napja

Ezt holnap ki is próbálom.

válasz erre