Hozzávalók:
2 közepes süllő
150 g kolozsvári szalonna
3 dl tej
5 gerezd fokhagyma
só, bors
kakukkfű
250 g burgonya
1 fél citrom
Elkészítés:
A süllőket megmossuk, bevagdossuk és egy nagyobb tálba tesszük. Leöntjük a tejjel, két gerezd fokhagymával és sóval megszórjuk. Fél órát ebben a tejes-fokhagymás lében pácoljuk. Közben a többi fokhagymát, a szalonnát és a burgonyát felszeleteljük.
Egy tűzáll tálba tesszük a burgonyát és megszórjuk sóval, borssal. A süllőket ráhelyezzük a burgonyára és a bevágott részekbe beletömködjük a fokhagymát. A szalonnát egyszerűen ráhelyezzük a halra. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítünk.
Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon puhára pároljuk 20-30 perc alatt a halat és a burgonyát. Végül levesszük a fóliát és további 3 percig pirítjuk. Végül a citrommal meglocsoljuk.