12 °C
enyhe eső
2024. október 04., péntek
Ferenc

Fokhagymás-szalonnás süllő

2015. március 04.
2.2881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes halétel, mely a szalonnától már nem éppen fogyókúrás, de azt leszámítva nem tartalmaz sok kalóriát, így ha kihagyjuk a szalonnát, akkor diéta során is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
2 közepes süllő
150 g kolozsvári szalonna
3 dl tej
5 gerezd fokhagyma
só, bors
kakukkfű
250 g burgonya
1 fél citrom

Elkészítés:
A süllőket megmossuk, bevagdossuk és egy nagyobb tálba tesszük. Leöntjük a tejjel, két gerezd fokhagymával és sóval megszórjuk. Fél órát ebben a tejes-fokhagymás lében pácoljuk. Közben a többi fokhagymát, a szalonnát és a burgonyát felszeleteljük.

Egy tűzáll tálba tesszük a burgonyát és megszórjuk sóval, borssal. A süllőket ráhelyezzük a burgonyára és a bevágott részekbe beletömködjük a fokhagymát. A szalonnát egyszerűen ráhelyezzük a halra. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítünk.

Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon puhára pároljuk 20-30 perc alatt a halat és a burgonyát. Végül levesszük a fóliát és további 3 percig pirítjuk. Végül a citrommal meglocsoljuk.
2 hozzászólás

Móni

10 éve, 5 hónapja és 1 napja

Gusztának hangzik.

válasz erre

Sonci

10 éve, 5 hónapja és 1 napja

Így ebben a kombóban nem lehet rossz.

válasz erre