34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Fokhagymás-parmezános kenyérfalatkák

2016. október 26.
9.1971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha valami egyszerű falatkákat szeretnénk készíteni, akkor érdemes kipróbálni az alábbi receptet. Ehhez a kenyérfalatkás recepthez készíthetünk mártogatóst is, nagyszerű vendégváráshoz is.


Hozzávalók:
60 ml olvasztott vaj
2 evőkanál reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
fél teáskanál szárított oregánó
fél csokor petrezselyem
csipet só
400 g konyhakész pizzatészta
kevés olaj

Elkészítés:
A petrezselymet vágjuk apróra, a fokhagymát pedig zúzzuk össze. Keverjük el az olvasztott vajban az oregánót, a fokhagymát, a petrezselymet, a sót és a parmezánt. A pizzatésztát szobahőmérsékleten kisebb kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük és ráöntjük a vajas keveréket.

Alaposan összeforgatjuk, majd egy muffin sütőt kenjünk ki kevés olajjal és dobjunk néhány tésztát a muffin formákba. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük a kenyérfalatkákat.
4 hozzászólás

Babóca

8 éve, 4 hónapja és 20 napja

Elmentem magamnak.

válasz erre

Zita.Péter

8 éve, 4 hónapja és 20 napja

Ezt én is kipróbálom.

válasz erre

Bogyó

8 éve, 4 hónapja és 21 napja

Uhhh de jol nez ki. Muszaj leszek megcsinalni.

válasz erre

Natasha

8 éve, 4 hónapja és 21 napja

Kép alapján nagyon bejön. röhögő smiley

válasz erre