Hozzávalók:
500 g sertéstarja
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1,5 evőkanál paprikakrém
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
1 teáskanál fűszerpaprika
só, bors ízlés szerint
1 dl víz
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra, ha egyben vásároljuk meg a tarját, de érdemes már eleve szeletelt húst venni. Először megsózzuk és megborsozzuk a hússzeletek mindkét oldalát, majd egy tűzálló tálba tesszük. A fokhagymát zúzzuk össze, adjunk hozzá kevés sót, majd apránként mehet hozzá az olaj is, amit addig keverünk, amíg majonézes állagot nem kapunk.
Ezt a krémet elkeverjük a paprikakrémmel, a fűszerpaprikával és a vízzel. A mártást ráöntjük a húsra, lefedjük és mehet be a 180 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül egy óráig sütjük, végül levesszük a fóliát és picit rápirítunk a húsra.