19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Fokhagymás-mustáros csirke

2017. május 29.
11.0731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha unod a sima fűszeres csirkét, akkor készíts egyszerű, de mégis nagyon ízletes fokhagymás-mustáros változatot. Könnyen össze lehet dobni, grillen is el lehet készíteni bátran. Salátával vagy más körettel fogyasszuk.


Hozzávalók:
800 g csirkemell
4 evőkanál ketchup
3 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
5 evőkanál olíva olaj
1 kiskanál oregánó

Elkészítés:
A húst mossuk meg, majd vágjuk vékonyabb szeletekre. Egy tálban keverjük össze a ketchupot, a mustárt, a zúzott fokhagymákat, az oregánót, a sót és az olajat. Tegyük bele ebbe a pácba a hússzeleteket és hagyjuk kicsit pihenni őket a hűtőben.

Egy tepsibe tegyük bele a csirkeszeleteket, majd fedjük le fóliával. Előmelegített sütőben 200 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
1 hozzászólás

Enci

7 éve, 11 hónapja és 10 napja

A fokhagymás csirkét szeretem, de mustárral még nem készítettem.

válasz erre