14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Fokhagymás-fehérboros csirkemell

2016. szeptember 10.
6.7081
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni és egyben alakbarát főétel, melyhez készíthetünk rizst vagy friss salátakeveréket is. A fehérbortól nem szabad félni, hiszen a főzés során elpárolog az alkohol és kevesebb a szénhidrát is.


Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé
4-5 gerezd fokhagyma

kakukkfű
rozmaring
őrölt fehérbors
0,5 dl fehérbor
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk szeletekre, majd sózzuk meg őket. A fokhagymákat megtisztítjuk apróra összevágjuk a friss zöld fűszerek mellett. Egy serpenyőben olívaolajat felhevítünk és beleszórjuk a fokhagymát. Pár pillanat után a csirkéket is beletesszük és fehéredésik mindkét oldalukat megsütjük.

Ezt követően megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a borral. Körülbelül 10 percig pároljuk a csirkét. Végül tegyük a csirkét tálra és öntsünk rá egy kevés szaftot is.
2 hozzászólás

krisztike

9 éve, 4 hónapja és 12 napja

Nagyon tetszik ez.

válasz erre

monyó

9 éve, 4 hónapja és 13 napja

Fehérbor nagyon jó ilyen húsokhoz.

válasz erre