Hozzávalók:
3 egész fej fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 csésze alaplé
3 doboz fehér bab
2 teáskanál friss rozmaring
50 g parmezán sajt
1 evőkanál citromlé
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A három fej fokhagymának a tetejét vágjuk le, majd tegyünk rá kevés olajat és csipet sót. Csomagoljuk bele alufóliába, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük egy órán keresztül. Közben a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a három gerezd apróra vágott fokhagymát és keverjük el.
A fehérbabot csepegtessük le és adjuk a hagymás alaphoz. Öntsük fel alaplével, szórjunk bele rozmaringot, sót és borsot. Körülbelül 5-10 percig főzzük, míg a bab megpuhul. A sült fokhagymákat ezután nyomjuk bele a levesbe.
Egy botmixerrel pépesítsük a levest végül pedig szórjuk bele a sajtot, a citromlevet és ha kell még, akkor sót és borsot. Ezt követően lehet tálalni. Kínálhatunk mellé bacont vagy sült sonkát.