Hozzávalók:
300 g BL70-es liszt
200 g durumliszt
3 dl langyos víz
2 teáskanál só
1 csipet cukor
25 g friss élesztő
1 marék friss bazsalikom
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A fokhagymát reszeljük le, majd olívaolajon pár másodperc alatt futtassuk meg és azonnal vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk hűlni. Egy tálban kimérjük a liszteket és hozzáadjuk a sót, a cukrot, az apróra vágott bazsalikomot és a kihűlt fokhagymát. Belemorzsoljuk az élesztőt, beleteszünk 2,5 dl langyos vizet és elkezdjük összeállítani a tésztát.
A maradék vizet csak akkor adjuk hozzá, ha szükséges, ezt menet közben látni fogjuk a tésztán. Ha szép sima a tészta, akkor letakarva hagyjuk kelni egy órát. Ezután átgyúrjuk a tésztát és egy lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tésztát ezután vékony csíkokra felszeleteljük, majd megsodorjuk a csíkokat.
20 cm-es csíkokat tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.