18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Fokhagymás-bazsalikomos grissini

2021. november 11.
64.3051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper előétel, melyet bátran lehet kínálni vendégeknek is. A grissini igazi olasz finomság, melyet önmagában is lehet fogyasztani, de sonkával is kiváló.


Hozzávalók:
300 g BL70-es liszt
200 g durumliszt
3 dl langyos víz
2 teáskanál só
1 csipet cukor
25 g friss élesztő
1 marék friss bazsalikom
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A fokhagymát reszeljük le, majd olívaolajon pár másodperc alatt futtassuk meg és azonnal vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk hűlni. Egy tálban kimérjük a liszteket és hozzáadjuk a sót, a cukrot, az apróra vágott bazsalikomot és a kihűlt fokhagymát. Belemorzsoljuk az élesztőt, beleteszünk 2,5 dl langyos vizet és elkezdjük összeállítani a tésztát.

A maradék vizet csak akkor adjuk hozzá, ha szükséges, ezt menet közben látni fogjuk a tésztán. Ha szép sima a tészta, akkor letakarva hagyjuk kelni egy órát. Ezután átgyúrjuk a tésztát és egy lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tésztát ezután vékony csíkokra felszeleteljük, majd megsodorjuk a csíkokat.

20 cm-es csíkokat tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
nincs még hozzászólás