29 °C
szórványos felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Fokhagymás-bazsalikomos grillezett csirke

2017. június 09.
11.6681
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha hétvége, akkor jöhet egy kis grillezés is, hiszen az idő továbbra is csodás. Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz fokhagymás, bazsalikomos pácot a csirkemellnek, amit utána már csak a grillen kell elkészítened.
 


Hozzávalók:
1 kg csirkemell
1 csésze friss bazsalikom
6 gerezd fokhagyma
1/4 csésze olívaolaj
1/2 teáskanál só
1 teáskanál bors

Elkészítés:
A húst mossuk meg, ha kicsit vastagnak találjuk, akkor érdemes őket vékonyabb szeletekre vágni. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a sót és a borsot. Ebbe a páclébe tegyük bele a húst és hagyjuk állni néhány órát vagy egy éjszakát.

Ezután faszénen vagy grill serpenyőn süssük meg a hússzeleteket és már tálalhatjuk is friss zöldséggel vagy más körettel.
3 hozzászólás

monyó

8 éve, 8 hónapja és 27 napja

Nagyon szeretjük a fokhagymás húsokat.

válasz erre

blondi

8 éve, 8 hónapja és 27 napja

jó ez a pác recept

válasz erre

zitucska

8 éve, 9 hónapja

Amin fokhagyma van az nem lehet rossz.

válasz erre