1 °C
tiszta égbolt
2025. február 05., szerda
Ágota, Ingrid

Fokhagymás tilápia

2015. január 14.
2.5881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és könnyed halétel. A hal nagyon jó fogyókúrás étel, mivel kevés kalóriát tartalmaz és teli van fontos tápanyagokkal, melyek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére szolgálnak.


Hozzávalók:
500 g tilápia
20 g vaj
2 gerezd fokhagyma
Himalája só, bors
pirospaprika
2-3 csipet petrezselyemzöld

Elkészítés:
A halat papírtörlővel törölgessük meg. A fokhagymát és a petrezselymet vágjuk apróra. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, beletesszük a fokhagymát, a petrezselymet és a pirospaprikát. Kissé megpirítjuk, sóval és borssal ízesítünk.

Közben a halat szintén sóval és borssal meghintjük, majd bekenjünk a vajas-fokhagymás szósszal. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és előmelegített sütőben, 175 fokon készre sütjük a halat.

Zöldséggel, salátával vagy rizzsel tálaljuk. A végén locsoljuk meg egy kevés citromlével.
4 hozzászólás

pilótakeksz

10 éve, 11 hónapja és 6 napja

Ki fogom próbálni ezt a receptet.

válasz erre

Babóca

10 éve, 11 hónapja és 6 napja

Finom ez a hal. Már ettem, nagyon jó omlós.

válasz erre

bettike

10 éve, 11 hónapja és 6 napja

Még nem ettem ilyen halat. mosolygó smiley Kíváncsi vagyok milyen lehet.

válasz erre

becky

10 éve, 11 hónapja és 6 napja

Nagyon jó recept. Finom lehet, még ilyen halat nem ettem.

válasz erre